sobota, 27 kwietnia 2013

gnocchi z wieprzowiną


SKŁADNIKI:
mięso z łopatki wieprzowej
1 opakowanie gotowych gnocchi
1 puszka pomidorów (najlepiej krojonych)
1 cebula
suszone oregano
vegeta
pieprz, pieprz ziołowy
1 ząbek czosnku
sok z cytryny
oliwa

Mięso kroimy jak na bitki, doprawiamy pieprzem, pieprzem ziołowym i skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie, dodajemy mięso i lekko obsmażamy go z obu stron. Dodajemy puszkę pomidorów, wyciśnięty ząbek czosnku, oregano i doprawiamy vegetą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem ok. 1 godz. (aż mięsko będzie miękkie) Gotujemy gnocchi według opakowania. Wyjmujemy mięsko na talerze, gnocchi wrzucamy do sosu, mieszamy i również wykładamy na talerz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz