czwartek, 7 listopada 2013

Pasta z makreli i białego sera


Uwielbiam pasty do chleba pod każdą postacią, jednak te zrobione samemu są o niebo lepsze niż kupne ze sklepu no i oczywiście zdrowsze bez żadnych "polepszaczy". Bardzo proste do wykonania, a jakie smaczne. Polecam.

SKŁADNIKI:
1 makrela wędzona
ok. 270 g sera białego/twarogu
pół małej cebuli
1-2 ogórki konserwowe
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz

Makrelę bardzo dokładnie obieramy z ości, dodajemy ser biały i dokładnie ucieramy na pastę. Cebulę i ogórki kroimy w drobniutką kosteczkę i łączymy z pastą. Dodajemy majonez i musztardę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Gotowe:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz