Bardzo szybki, ale też baaaaardzo słodki deser. No ale cóż zrobić jak człowieka najdzie ochota na coś słodkiego:) Ja użyłam przejrzałych już bananów, ale można użyć także tych jeszcze zielonkawych - nie będą się tak rozpadać po usmażeniu. Deser najlepiej podawać z lodami - przełamią one tą słodycz miodu.
Składniki:
2 - 3 banany
1 łyżka miodu
2 łyżki soku z cytryny
cynamon
lody
Banany obieramy ze skóry, kroimy wzdłuż i na pół. Na patelni rozpuszczamy miód, gdy się rozpuści i zaczną robić się bąbelki, układamy pokrojone banany i chwilę je smażymy z obu stron (ok. 5 minut). Na końcu skrapiamy całość sokiem z cytryny i posypujemy cynamonem. Wykładamy ostrożnie na talerz. Podajemy z lodami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz