piątek, 13 września 2013
Ciasteczka z jabłkami
Bardzo łatwe w wykonaniu kruche i maślane ciasteczka z kawałkami jabłek.
Składniki:
1 1/4 szklanki mąki pszennej
160 g masła
2 żółtka
2 łyżki śmietany
Ponadto:
1,5 jabłka
1 łyżeczka cynamonu
cukier puder do posypania
Wykonanie:
Składniki ciasta połączyć i zagnieść. Jabłka obrać, pokroić w bardzo drobną kosteczkę i posypać cynamonem. Ciasto rozwałkować i wykroić z niego równe kwadraty. Na środek każdego kwadratu położyć jabłka. Przeciwległe rogi zlepić ze sobą. Ciastka ułożyć na blaszce i piec w temperaturze 180 stopni C do zarumienienia. Ostudzone ciastka posypać cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz