SKŁADNIKI:
200 g makaronu łazanki (może być inny: świderki, rurki itp. oprócz nitek)
500 g kapusty kiszonej
2 kiełbasy np. śląska, krakowska, ogniskowa
1 duża cebula
vegeta
pieprz
papryka słodka w proszku (ok. 2 płaskich łyżek)
2 łyżki przecieru pomidorowego
olej
Kapustę przepłukać w wodzie i ugotować do miękkości. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie zrumienić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać kiełbasę również pokrojoną w kostkę. Przyprawić vegetą, pieprzem i papryką, chwilę podsmażyć, aż kiełbaska się podpiecze. Następnie dodać przecier pomidorowy, wymieszać i całość połączyć z ugotowaną kapustą i makaronem. Dokładnie wymieszać - doprawić do smaku, ma być pikantne. Najlepiej smakuje podpieczone na patelni. Można podawać polane ketchupem.
Łazanki !!! kto nie próbował niech żałuje bardzo je lubię ,moje dzieci też!!!! polecam ,bo te danie jest proste i TANIE.
OdpowiedzUsuń