wtorek, 12 listopada 2013

Moje łazanki z kapustą


SKŁADNIKI:
200 g makaronu łazanki (może być inny: świderki, rurki itp. oprócz nitek)
500 g kapusty kiszonej
2 kiełbasy np. śląska, krakowska, ogniskowa
1 duża cebula
vegeta
pieprz
papryka słodka w proszku (ok. 2 płaskich łyżek)
2 łyżki przecieru pomidorowego
olej

Kapustę przepłukać w wodzie i ugotować do miękkości. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie zrumienić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać kiełbasę również pokrojoną w kostkę. Przyprawić vegetą, pieprzem i papryką, chwilę podsmażyć, aż kiełbaska się podpiecze. Następnie dodać przecier pomidorowy, wymieszać i całość połączyć z ugotowaną kapustą i makaronem. Dokładnie wymieszać - doprawić do smaku, ma być pikantne. Najlepiej smakuje podpieczone na patelni. Można podawać polane ketchupem.


1 komentarz:

  1. Łazanki !!! kto nie próbował niech żałuje bardzo je lubię ,moje dzieci też!!!! polecam ,bo te danie jest proste i TANIE.

    OdpowiedzUsuń